Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Risalamande - riskrem med mandler

En variasjon av vår riskrem som blant annet spises i Tyskland, Danmark og Sverige svar på vår riskrem.

Ingredienser

4- 6 porsjoner

  • 3 dl kald risengrynsgrøt
  • 3 dl kald fløte
  • 1 ss sukker
  • frø fra 1 vaniljestang(eller 2 ts vaniljesukker)
  • 100 gram skoldede mandler

 

Fremgangsmåte

Bland sukker og vaniljefrø eller vaniljesukker i fløten, og pisk den til krem. Blandes med risengrynsgrøten.

De skoldede mandlene hakkes, og blandes med riskremen.

Strimle skallet fra en godt vasket appelsin og kok det i litt vann med 2 ss sukker noen minutter. Siles av. Pynt riskremen med appelsinskallet.

Serveres med rød saus, helst kiresebærsaus som kan serveres lunken.

 

 

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no