Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Saftig eplekake

Ingredienser

Eplemos

  • 1/2 kilo epler
  • 2 ss sukker
  • 3 ss vann

Kaken

  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 75 g smør
  • 2 dl tykk eplemos
  • 4 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 2 dl rosiner (lyse eller mørke)
  • 2 dl hasselnøttkjerner

På toppen hvis du vil:

  • 3 store epler
  • 2 ss sukker
  • 1 ts kanel

Steking:

175 grader C i ca. 50 minutter

Fremgangsmåte

Eplemos

Lag gjerne mer enn det som behøves til kaken, godt å fryse og bruke som pålegg, til å bake eplekake senere, til fyll i eplehorn, til tilslørte bondepiker osv.

Fjern kjernehus og skrell evt. eplene, skjæres i biter og kokes opp med vann og sukker. Ha gjerne i litt kanel og/eller rosiner hvis du liker. Kok opp, og kok noen minutter til eplene kjennes møre. Rør forsiktig. Pass på at det ikke fester seg til bunnen av kjelen.

Kaken

  1. Visp egg og sukker til eggedosis.
  2. Smelt smøret og avkjøl det litt.
  3. Bland melet, bakepulveret, kanel og salt.
  4. Rør melblandingen, smør, eplemos, rosiner og hakkede nøtter forsiktig i eggedosisen.
  5. Ha røren i en smurt og melstrødd kakeform (26 cm).
  6. Hvis du vil kan du skrelle og skjære 3 epler i båter (uten kjernehus, blande med sukker og kanel og legge tett i tett på toppen av røren.
  7. Stekes som angitt.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no