Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Mortens Scones

Sendt inn av: Morten.Sickel@nrpa.no (Morten A.K. Sickel)

Oppskrifen for morgenene man våkner og ikke har brød...

Ingredienser

3,5 dl Siktet hvetemel 1 dl Hvetekli 2 ts bakepulver ca 1/2 ts salt 35 g olivenolje Væske til passende konsistens (dvs surmelk, melk eller vann i prioritert rekkefølge) ca 1/2 liter (tror jeg..)

Fremgangsmåte

Mel, bakepulver og evt. salt blandes godt, oljen helles i og finfordeles. Sett til veske til deigen er litt hard knabar. Bakes ut til ca 3 runde boller, ca 1 cm tykke, 10cm i diameter. Stekes ved drøyt 200 grader i 15 - 20 minutter.

Deigen må ikke knaes for mye, da blir den seig.

Total tid: med litt trening: ca 35 minutter.

Dersom deigen lages ferdig kvelden før og står i kjøleskap natten over, blir resultatet (enda) bedre. Sconsene bør spises ferske.

(Rådigg: man plukker en tomat fra tomatplanten, skjærer i biter og blander med hakket hvitløk, legger litt av denne blandingen på sin ferske scones og drysser over litt hakkede urter (f.eks salvie, basilikum, gressløk og timian) fra verandakassen.. ) :-)

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no