Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Seigmenn

Sendt inn av: cindy@nvg.unit.no (Cindy Kandolf)

Ingredienser

  • 15 plater gelatin
  • 1/2kg sukker
  • 2 1/2dl saft*
  • 50g sukker til å rulle dem inn etterpå

Fremgangsmåte

Kok opp sukker og vann. Ha i oppbløtte gelatinplater, og rør om til de er smeltet i sukkervannet. La dette småkoke i ca. 15 minutter.

Skyll en langpanne i kaldt vann, rist så vannet godt av. Hell massen i formen, og sett den kaldt. Når den er stivnet, kan man enten lage mønster til seigmenn (mønsteret finnes på side 210 i boka Den nye praktiske Barnematboken) eller man kan evt. ofre en pose-seigmann, eller man kan skjære massen opp i firkanter og rundinger. Rull så bitene i sukker.

Oppbevar dem kjølig på tette glass.

Denne oppskriften er beregnet for de som er allergisk mot sitronsyre (sitrusallergi) og andre tilsetningsstoffer, og er tatt fra _Den nye praktiske barnematboken_. Håper den faller i smak!

*Tåles appesinjuice er oppskriften god med det.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no