Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Sitronpoteter med skalldyr

Ingredienser

Smårett til 3-4 personer

  • 3/4 - 1 kg små nypoteter
  • 1 boks blåskjell i vann
  • Ca 300 gram rensede reker

Saus

  • Saft av 2 sitroner
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1/2 hønsebuljongterning løst i 3/4 dl vann
  • 1-2 hakkede hvitløksfedd
  • øott nymalt svart pepper
  • 1/2 bunt flatbladet persille

Fremgangsmåte

  1. Bland ingrediensene til sausen. Vask og børst potetene godt (ikke skrell) og kok dem myke. La kraften renne godt av blåskjellene.

  2. Skjær potetene i skiver, og legg dem i et varmt serveringsfat med litt kanter. Hell over halvparten av sitronsausen. Dekk med folie, og hold fatet varmt.

  3. Varm opp resten av sitronsausen, og varm raskt opp blåskjell og reker i den. Hell sausen med skalldyrene over de varme potetene. Pynt med hakket persille.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no