Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Sitronkjøtt

Sendt inn av: annetten@hedda.uio.no (Annette Nordheim)

Fikk denne av pappas kollega. Anbefales! (NB: fører til _heftig_ hvitløksånde)

Ingredienser

  • 250 g. bankekjøtt pr.pers
  • 3 sitroner
  • 1 hel hvitløk
  • olivenolje (helst, da)

Press sitronene, skrell og press hvitløken (hele, ja) og ha i. Fyll på med olje til mengden marinade er nesten fordoblet. Skjær kjøttet i 3 x 3 cm. store terninger, ha i marinaden og la stå natten over i kjøleskapet.

Ha rubb og rake i gryta og la alt småputre i 3 timer (tiden kan muligens kortes ned).

Server med f.eks Slotts poteter, salat og tzatsiki.

Tzatsiki:

1 boks rømme 1/2 slangeagurk 2 hvitløkskløfter

Riv slangeagurken grovt eller fint etter smak. Press av mesteparten av saften i et kaffefilter. Ha agurken i rømmen sammen med rensede og pressede hvitløkskløfter. La stå litt så hvitløkssmaken får spredt seg riktig godt.

NAM!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no