Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Sjokoladeis-kake

Ganske mye arbeid, men det angrer du ikke på når den spises! :)

Kaken kan jo lages noen dager før du skal servere den og oppbevaers i fryseren.

Ingredienser

Kakebunner

4 eggehviter 120 gram sukker 1/2 dl melis 100 g hakkede haselnøttkjerner

Fyll

150 g kokesjokolade 1,5 dl vann 90 g sukker 5 eggeplommer 2 ss kakaopulver 100 g valnøttkjerner 0,5 dl kremfløte

Pynt

1 dl kremfløte I jordbærsesongen er det nydelig med hele jordbær dyppet i litt smeltet sjokolade. Ellers annen frukt/bær.

Fremgangsmåte

  1. Start med kakebunnene, gjerne dagen før kaken skal settes sammen. Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret litt av gangen under langsom pisking.

  2. Når marengsmassen er stiv, piskes melis inn og deretter vendes hasselnøttkjernene forsiktig i massen.

  3. Ta frem en springform på 24 - 26 cm i diameter, og tegn to sirkler etter mønster fra innsiden av springformen på to stykker bakepapir. Papirene legges på to stekebrett, og smør deigen på papiret innenfor sirklene, slik at de ferdige bunnene vil passe inni springformen.

  4. Bunnene stekes på 125 grader C i 40 - 45 minutter (brukes varmluft kan de stekes samtidig.) Når de er ferdige, løftes de forsiktig fra bakepapiret, og får avkjøle på rist.

  5. Smelt sjokoladen i en skål over vannbad eller i mikrobølgeovn.

  6. Rør eggeplommene sammen i en skål.

  7. Bland vann og sukker i en kjele, varm det opp under omrøring og la det koke i 2 minutter.

  8. Den kokende sukkerlaken helles under pisking i eggeplommene, og du fortsetter å piske til blandingen er avkjølt og lett tyknet. (Bruk mixer.)

  9. Rør den smeltede sjokoladen og kakaopulveret i kremen, og bland de grovhakkede valnøttene i.

  10. Pisk fløten stiv, og vend den i sjokoladekremen.

  11. Legg den ene kakebunnen ned i springformen, og hell sjokoladekremen over. Glatt ut, og legg den andre kakebunnen over, og trykk den lett fast. Dekk formen med aluminiumsfolie, og sett den i fryseren i minst 5 timer.

  12. Ta formen opp når den er frossen, ta ringen av springformen. Pisk fløten til pynten stiv, og smør 2/3 av kremen på toppen og rundt kantene, jevn ut. Resten av kremen kan sprøytes til rosetter el. annet oppå kaken. Sett kaken tilbake i fryseren med en gang, og la kremen bli frossen. Pynt med kiwi/jordbær/annen frukt/bær. (Man kan også servere krem og frukt/bær ved siden av istedet for smøre kremen på og fryse igjen!)

  13. Ved servering: Ta kaken ut av fryseren 15-20 minutter før servering.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no