Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Sjokoladekarameller

Ingredienser

  • 60 g meierismør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 1/2 dl lys sirup
  • 150 g sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • 3 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en vid kjele og rør dem sammen. La blandingen småkoke uten lokk på ganske sterk varme. Rør i blandingen av og til under kokingen. For å teste om massen har kokt nok: Drypp litt av massen i kaldt vann. Hvis det kan rulles til en kule, er den ferdig.

Dekk et fat med litt kanter, for eksemepel en ovnspanne, med matpapir eller bakepapir og smør papiret.

Hell karamellmassen i formen og smør den utover i et jevnt lag. Klipp den i ruter når den er nesten kald.

Pakk karamellene i cellofan.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no