Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Skalldyrpizza

Sendt inn av: Geir Tveit

GRUNNOPPSKRIFT PIZZABUNN

  • 1 pk. gjær
  • 2 ss. margarin
  • 2 1/2 dl. lunkent vann
  • 1/2 ts. salt
  • 6-7 dl. hvetemel

Smelt margarinen i en kjele. Tilsett vannet og ta kjelen bort fra platen. Smuldre gjær i bakebolle og rør ut med litt av væsken. Tilsett salt, hvetemel og resten av væsken.Arbeid deigen jevn og fint. (Du kan bruke tørrgjær, bland denne i så fall rett i hvetemelet.) Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. Lag tomatrøre mens du venter:

TOMATRØRE

  • 2 ss margarin
  • 2-3 fedd finhakket hvitløk
  • 2 finhakkede løk
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 ss oregano
  • salt og pepper
  1. Fres løk og hvitløk i smør. Tilsett tomatene og la det hele koke inn til røren får en fin konsistens. Ha i oregano, smak til med salt/pepper.

  2. Bak ut deigen: Del deigen i to og kjevle ut hver del til den dekker en langpanne (del evt. i fire og stek 2 pizzær i langpanne om gangen).

  3. Legg på pizzafyll og stek midt i ovnen på 225 C i 15-20 min. eller til osten har fått riktig farge.

  4. Eksperimenter selv med pizzafyll. Her er nøn gode varianter:

  5. NB: Osten skal egentlig være mozzarella, men det er helt OK med Norvegia.

SKALLDYRSPIZZA

  • 1 porsjon pizzadeig
  • 1 porsjon tomatrøre
  • 200 g. pillede reker
  • 2 bokser blåskjell
  • 1 ss oregano
  • 5-6 dl.revet ost.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no