Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Solems Safranris

Sendt inn av: Jan Frederik Solem <jan-frederik.solem@bibhs.no>

Ingredienser

  • 3 dl ris (Basmati går bra)
  • 0,5 dl små røde linser
  • 100 g smør (ikke margarin!) -- Ghee (klaret smør) er sikkert også bra.
  • 1 finhakket liten løk
  • 1 fedd presset hvitløk
  • 0,5 g støtt safran
  • 1 egg
  • vann

Fremgangsmåte

Legg ris og linser i vann i ca. 20 minutter. Prøv å skylle bort mest mulig av gluten'et slik at det melkeaktige vannet ikke blir så melkeaktig lenger.

Mens risen ennå ligger i bløt, smelt smøret i en kasserolle med ganske sterk varme. Ha oppi løk og hvitløk og stek til løken er blank. Rør kraftig. Hell vannet fra ris og linser i et dørslag, og ha blandingen oppi kasserollen. Ha oppi safranen. Rør ofte mens det steker for å unngå at det svir seg; la det steke ca. 5 minutter.Ha oppi et egg, og fortsett å røre slik at det ikke klumper seg. La det steke et minutt eller to til. Det er meningen at risen skal være litt (men ikke veldig) knasende.

Serveres som tilbehør til f.eks. "Hannes kylling- og lammegryte".

Relativt enkel oppskrift med meget høy imponatoreffekt!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no