Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Sommerlig pastasalat

Til 4 personer som selvstendig rett med brød

Ingredienser

  • 3 dl (før de er kokte) pastaskruer eller pastaskjell
  • 1 - 2 ss olivenolie
  • 200 g brokkolibuketter
  • 2 vårløk
  • 100 g ferske champignoner
  • 3 tomater
  • 2 hardkokte egg
  • 1 lite hode rødlig salat (eller annen bladsalat)
  • 1 dl blandede, hakkede krydderurter for eksempel persille, basilikum, dill
  • Litt krydderurter (persille/basilikum/dill) for pynt (ikke hakket)
  • 1 fedd knust hvitløk (hvis du liker)
  • Litt salt og nykvernet pepper
  • 5 ss cremefraiche
  • 3 dl yoghurt naturell (gjerne Tine Biola)
  • 1 ts sukker
  • 2 tsk estragoneddik eller annen kryddereddik evt. hvitvinseddik, eller 2 ts sitronsaft.

Pastasalat ingredienser

Fremgangsmåte

Kok pastaen al dente (så den har litt tyggemotstand), og avkjøl den evt. med kaldt vann. La den renne av i et dørslag. Ha den i en salatbolle og ha olivenoljen over og bland godt. (Så ikke pastaen kleber seg sammen).

Del brokkolibukettene i små buketter (hvis de er store) og forvell dem 1 minutt. (Kok opp vann, ha i brokollibukettene, la vannet koke opp og kok i 1 minutt.) Avkjøles i rennende kaldt vann, og la dem renne godt av seg.

Finsnitt vårløken på skrå.

Hardkok og skrell eggene. (Men ikke for mye). Avkjøl og del i båter.

Rens champignonen, og del hver sopp i 4.

Del tomatene i båter.

Bland creme fraiche, yoghurt, krydderurter og knust hvitløk, smak til med litt salt og pepper. Ha i eddiken eller sitronsaften.

Bland så pasta, brokkoli, finsnittet vårløk, champignon og tomatbåter samt halve salatmengden. Gjem et par tomatbåter til pynt.

Ha over salatdressingen og bland alt lett.

Legg resten av salatbladene i ring rundt et serveringsfat (gjerne litt dypt) og ha pastasalaten på fatet. Pynt med eggebåter og et par tomatbåter sammen med et knippe av krydderurter. La gjerne salaten stå i kjøleskapet og treke

Servering

Pastasalaten kan serveres som selvstendig rett med godt brød, rundstykker, baguetter (valnøttbrød smaker veldig godt).

Den passer veldig godt på et sommerlig koldtbord sammen med for eksempel kylling eller spekeskinke. Ønsker du å ha kjøtt i salaten kan du gjerne ha i biter av grillet kylling.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no