Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Spaghetti Carbonara 2

Sendt inn av: Øystein Johnsen

Ingredienser

Til 4 personer:

  • 2 egg
  • 4 spiseskjeer hakket italiensk bladpersille
  • 100 g nyrevet parmeggiano reggiano
  • 50 g nyrevet peccorino romano
  • 4 hvitløksfedd
  • 200 g pancetta i terninger (eller bacon)
  • 1/2 dl noilly prat
  • 500 g Spaghetti (De Cecco er best, bruk aldri Sopps)
  • 3 spiseskjeer extra virgin oliven olje
  • sort pepper
  • salt

Fremgangsmåte

  1. Brun hvitløken lett i oljen på lav varme og kast disse og behold oljen.

  2. Stek bacon i 5 min. på middelsvarme i oljen.

  3. Kok spaghetti.

  4. I en stor bolle blandes 2 egg, litt salt og mengder nykvernet sort pepper. Derefter blandes den revne osten og persillen i denne blandingen.

  5. Varm tallerkner i ovnen.

  6. Like før pastæn er ferdig: Øk temperaturen på pannen med bacon og hell i vinen som så får syde bort.

  7. Bland spaghetti med eggeblandingen (Bland godt)

  8. Bland derefter bacon med fett og det hele inn i dette og tilsett nok en gang store mengder sort pepper.

  9. Server straks.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no