Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Spansk lammegryte med sitron og oliven

Ingredienser

Til 4 personer

  • Ca 600 g lammekjøtt u/ ben (fra f.eks. bog eller stek)
  • 100 g bacon
  • 3 ss olivenolje
  • 2 gule løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1,5 ts salt
  • 1 ss hvetemel
  • Ca 4 dl vann
  • 1 terning grønnsaksbuljong
  • 1 ts tørket rosmarin (eller 1 ss frisk)
  • 1/4 ts nellik
  • 1/2 ts kanel
  • 1 laurbærblad
  • Litt kvernet pepper
  • 1 ss tomatpure
  • Saften av 1/2 sitron
  • Skall av 1/2 sitron
  • 1/2 ts sukker
  • Noen grønne oliven (med eller uten sten)

     

NB: Det har vært en feil tidligere med denne oppskriften, det har stått 1,5 ss salt noe som skal være 1,5 ts salt.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i terninger, og la det bli temperert. Skjær bacon i små biter, hakk hvitløken og skjær løken i båter.

Vask sitronen godt, og finstrimle skallet og press saften av den halve sitronen. Sett til side til senere.

Varm olivenoljen i en gryte (gjerne jerngryte) og brun kjøttet i 2 - 3 omganger. Det tar 3 - 4 minutter.Legg kjøttet til side etterhvert. Brun bacon, tilsett hvitløk og løk og la det surre til løken er blank. Legg tilbake kjøttet i gryten, ha i salt, pepper og hvetemel, ha i ca 4 dl vann, tomatpure, buljongterning.

Kok opp og sett så ned varmen, la gryten trekke over svak varme i ca 30 minutter. Ha i sitronsaft og resten av krydderet (nellik, kanel, laurbærblad, rosmarin) og bland godt. La gryten deretter trekke i 15 - 20 minutter, smak på kjøttet om det er mørt. (Trekk evt gryten litt lenger). Smak til med salt/pepper.

Ved servering, strø over oliven og finstrimlet sitronskall (kun det gule). Vil du ikke ha oliven i gryten kan du servere dem ved siden av.

Serveres med godt brød evt med kokt ris.

 

 

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no