Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Spinatsalat

Sendt inn av: heidib@storlind (Heidi Brovold)

Denne salaten er kjempegod og kan godt varieres med andre typer kjøtt, f.eks. spekemat.

Ingredienser

Hovedrett til 4 personer

  • 200 g pasta
  • salt og pepper
  • 2 ss pinjefrø eller hakkede valnøtter
  • 300 g fersk spinat
  • 200 g røkt kyllingbryst eller kalkun i strimler
  • 1 ss parmesan (i "pulver"form)
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts god eddik (f.eks rød vineddik)
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket basilicum (evt. 2 ts tørket)

Fremgangsmåte

Kok pastæn "al dente" i salted vann, skyll med kaldt vann og avkjøl. Rist pinjefrøene på lav varme i tørr panne til de har fått en lys brun farge. Fjern seige stilker fra spinaten og vask spinaten forsiktig. La vannet renne godt av.

Bland spinat, pasta og kylling. Lag saus av parmesan, hvitløk, olivenolje, eddik, salt og pepper. Bland sausen forsiktig inn i salaten og fordel salaten på fire talerkner. Strø pinjefrø og basilicum over. Serveres med rundstykker eller pariserloff.

Håper det smaker!

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no