Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Stekte risnudler (Pad Thai)

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 ss vegetabilsk olje
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 100 g. svinefilet eller kyllingbryst
  • 4 store rå reker (Renset, strengen tatt ut, halen intakt) (Reker kan utelates)
  • 1 ss tørkede reker (Kan utelates)
  • 50 gr. Tofu i terninger
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss thai fiskesaus
  • 2 ss sukker
  • 150 gram tykke risnudler, som får ligge 15 minutter i varmt vann på forhånd.
  • 2 sammenpiskede egg
  • 50 gram bønnespirer, helst friske
  • 3 ss knuste usaltede peanøtter
  • 2 ss hakket sjarlottløk
  • 1 finstrimlet vårløk
  • 2 ss hakket koriander

Serveres ved siden av: 1/2 ts. tørkede knuste chiliflak Pynt: Lime eller sitronbåter, koriander

Kan serveres som en egen rett, men gjerne som en av flere retter ved et thaimåltid.

Fremgangsmåte

Varm oljen i woken, og stek hvitløken forsiktig, ha i tynne skiver av svinefilet eller kyllingbryst, stek til det er gjennomstekt. Ha i reker hvis ønskelig, tørkede reker, og stek 1-2 minutter til. Ha i tofu, senk varmen, ha i sitronsaft, sukker og fiskesaus, rør forsiktig. Ha i nudler, og rør igjen forsiktig. Skyv alt tilside, og ha om nødvendig i litt mere olje. Hell eggemassen i pannen, og rør til eggerøre. Ha i 1/2-parten av bønnespirene, 1/2-parten av peanøttene, 1/2-parten av vårløken og 1/2-parten av korianderen, og bland alt forsiktig i woken. Helles på et serveringsfat, og resten av de siste ingrediensene strøes over.

Pynt med sitron eller lime-båter, samt kanskje litt koriander. Server tørkede chiliflak ved siden av.

(Variasjoner med forskjellige grønnsaker/kjøtt/reker etter smak og behag og hva man har.)

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no