Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Indisk fisk med yoghurtsaus

Ingredienser

Til 4 personer

  • 8 skiver hvit fast fisk (hellefisk, steinbit eller annet)

Marinade

  • 2 ss mango chutney
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 ss olje (+ olje til steking)
  • 1 ts garam masala (krydder)
  • 1 ts malt cumin (krydder)
  • 1/2 ts chili-pulver
  • 1 fedd knust hvitløk

Alt blandes, og fisken dekkes på alle sider med marinaden og marineres i 1/2 - 1 time.

Lag yoghurtsausen imens:

  • 2 ss presset lime- ller sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 hakket moden mango
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 ts frisk revet ingefær

Fremgangsmåte:

Alt blandes godt, helst i blender/food-prosessor. Settes kaldt til servering.

Fisken stekes i litt olje (eller grilles) og pensles med overskytende marinade etterhvert.

Serveres med ris, samt yoghurtsausen, og gjerne litt rød/grønn paprika eller annen fargerik pynt. Bananskiver/rosiner/hakket mango er også godt til. Har prøvd litt forskjellig. Serveres gjerne med nan eller annet indisk brød.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no