Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Sturles komler

Sendt inn av: Sturle Fladmark

Ingredienser

(Dette er en stor porsjon!)

  • 1,2 kg råskrelte poteter
  • 400 gr kokte poteter
  • 2 ts salt
  • 3-4 dl byggmel
  • 4-5 ss hvetemel

Fremgangsmåte

Potetene males på kvern. Bland i salt og mel. Byggmelmengden er cirkamål, den må varieresetter hvor mye væske potetene avgir. Kumlene skal være faste, men ikke tunge.

Form passe store baller. Noen bruker "dott" - et stykke nyretalg eller flesk i midten av kumlen, den blir saftigere da.

Tilbehør

Kumlene serveres med
  • bacon/stekt flesk m/stekefettet
  • kokt kålrabi
  • kokt lettsaltet fårekjøtt.

Tips

Kumlene blir ekstra gode om de kokes i kraften etter kokingen av fårekjøttet. Vanlig drikke til er surmelk.

Rester av kumler skjæres i skiver og stekes i panne (ala stekte poteter).

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no