Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Sveitsisk ostefondue

Sendt inn av: "o.a.hansen" <oddareh@nordlys.no>

Ingredienser

Til 4 personer

  • 200gr Emmental
  • 400gr Gruyere
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 ts maisenna
  • 2 dl musserende hvitvin
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 knert Kirsch
  • 1 klype hvit pepper
  • 1 klype muskat

Fremgangsmåte

Gni fonduegryta med hvitløken.

Ha i all osten og maisennaen.

Ha i vinen og sitronsafta. Varmes opp på høy temperatur og røres glatt. Tilsett Kirsch, pepper og muskat. La koke/boble litt til og server den så.

Malurt! Dessverre kan det være vanskelig/umulig å få tak i de rette ingrediensene. Gruyere har jeg kjøpt hos Smør-Pettersen når jeg har vært i Oslo. Noen selger en ost som heter.note som har lignende smak. Emmental(Sveitserost) kan du finne lettere. Mens Kirsch som skal være i fonduen og attåt blir det værre med. Den har jeg bare fått tak i i Sveits&Østerike. Polet selger en variant, men denne har ingen ting med sveitsisk Kirschwasser å gjøre. Både Gruyere og Kirsch er smakfulle og derav avgjørende for resultatet. Denne oppskriften mm. vil bli å finne på min Web-side i desember. Lykke til i jakten på ingrediensene.

Dersom noen har tips om hvor man får tak i Kirsch noe enklere enn å dra til mellom-Europa er jeg mer enn interresert.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no