Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Helstekt svinefilet med grønnpeppersaus

Ingredienser

4 porsjoner:

  • 5-600 gram svinefilet
  • smør til steking
  • 1 ts salt
  • litt kvernet hvit pepper

GRØNNPEPPERSAUS:

  • 1 ss smør
  • 1 gul løk, finhakket
  • 1-2 ss lett knust grønn pepper
  • 1 ss sennep, gjerne lys fransk
  • 1 dl vann
  • 1/2 til 1 buljongterning (gjerne hønsebuljong)
  • 3 dl. kremfløte
  • (Og selvfølgelig litt hvitløk hvis du har lyst! :-)

Fremgangsmåte

Begynn med sausen: Smelt smøret i en kasserolle, legg i løken og la den surre på svak varme uten å bli brun. Ha i grønnpepperen, og surr etpar minutter til. Ha i sennep, og spe med fløte, vann og ha i buljongterningen.(Og evt. hvitløk.) La sausen koke inn litt til passe tykk konsistens under omrøring.

Tørk svinefileten, og brun smøret i en stkepanne. Stek hele fileten i 10 - 15 minutter, og snu den så den blir pent brun rundt hele. Salte og pepre.

Skjæres i tykke skiver på skrå, hell litt av den varme sausen over, og server resten ved siden av. (Fileten kan selvsagt også skjæres i skiver, brunes og evt. trekke litt i sausen, - se fremgangsmåte under oppskriften "Svinefilet med fløtesaus!)

Som tilbehør: Salat eller bønner/sukkererter. Kokte mandelpoteter, ris, båndspaghetti, eller kanskje Hasselbackpoteter, med oppskrift som følger:

HASSELBACKPOTETER

(Steketid ca. 35 - 40 minutter)

  • 4 porsjoner:
  • 10-12 poteter
  • 3 ss smør
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ss brødrasp
  • 2 ss revet ost

Skrell og skyll potetene. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt igjennom, de skal henge sammen i bunnen. Legges i smurt ildfast form med den oppskårne siden opp. Pensle med smeltet smør, ha på salt. Stekes på 225 grader i ca. 20 minutter. Pensles med smør iløpet av stekingen. Ta dem ut av formen. Strø brødrasp og revet ost over, og stek ytterligere 15-20 minutter til de er myke og har fin farge.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no