Ingredienser
4 porsjoner:
- 5-600 gram svinefilet
- smør til steking
- 1 ts salt
- litt kvernet hvit pepper
GRØNNPEPPERSAUS:
- 1 ss smør
- 1 gul løk, finhakket
- 1-2 ss lett knust grønn pepper
- 1 ss sennep, gjerne lys fransk
- 1 dl vann
- 1/2 til 1 buljongterning (gjerne hønsebuljong)
- 3 dl. kremfløte
- (Og selvfølgelig litt hvitløk hvis du har lyst! :-)
|
 |
 |
 |
Fremgangsmåte
Begynn med sausen: Smelt smøret i en kasserolle, legg i løken og la
den surre på svak varme uten å bli brun. Ha i grønnpepperen, og
surr etpar minutter til. Ha i sennep, og spe med fløte, vann og ha i
buljongterningen.(Og evt. hvitløk.) La sausen koke inn litt til passe tykk
konsistens under omrøring.
Tørk svinefileten, og brun smøret i en stkepanne. Stek hele fileten
i 10 - 15 minutter, og snu den så den blir pent brun rundt hele. Salte og
pepre.
Skjæres i tykke skiver på skrå, hell litt av den varme sausen over,
og server resten ved siden av. (Fileten kan selvsagt også skjæres i skiver,
brunes og evt. trekke litt i sausen, - se fremgangsmåte under oppskriften
"Svinefilet med fløtesaus!)
Som tilbehør: Salat eller bønner/sukkererter.
Kokte mandelpoteter, ris, båndspaghetti, eller kanskje Hasselbackpoteter, med
oppskrift som følger:
HASSELBACKPOTETER
(Steketid ca. 35 - 40 minutter)
- 4 porsjoner:
- 10-12 poteter
- 3 ss smør
- 1 1/2 ts salt
- 1 ss brødrasp
- 2 ss revet ost
Skrell og skyll potetene. Skjær dem i tynne skiver, men ikke helt
igjennom, de skal henge sammen i bunnen. Legges i smurt ildfast form med
den oppskårne siden opp. Pensle med smeltet smør, ha på salt.
Stekes på 225 grader i ca. 20 minutter. Pensles med smør iløpet
av stekingen. Ta dem ut av formen. Strø brødrasp og revet ost over, og
stek ytterligere 15-20 minutter til de er myke og har fin farge.
|