Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Thailandsk hønsebuljong - basis for suppe

Ingredienser

  • 2 liter vann
  • 600 gram rå kyllingben
  • 2 selleristenger, skåret i skiver
  • 2 middels store løk, delt i båter
  • 4 kaffir limeblader
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • litt salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vannet med alle ingredienser, og fosskok noen minutter. Demp varmen, og skum av evt. fett/skum fra overflaten. La det trekke under lokk ca. 1 time.
  2. Sil så buljongen, gjerne flere ganger, til du har en klar buljong. Avkjøles, og settes i kjøleskap. fjern så evt. fett som samler seg på overflaten.
  3. Buljongen holder seg noen dager i kjøleskapet, eller kan fryses.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no