Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Tom Kah Gai - Thailandsk kylling- og kokossuppe

Thailandsk sterk sursøt kylling-, kokos og galangalsuppe

Den sursøte smaken kombinert med kokos kan være uvant, men når man blir "vant" til den smaker den alldeles nydelig!

Ingredienser

  • 1 liter kokosmelk (blandet evt. ut fra pulver)
  • 6 kaffir limeblader (friske eller tørkede)
  • 3-4 skiver galangal
  • 1 ss sitronsaft, friskpresset
  • 2 ss fiskesaus (nam pla)
  • 2 ts chilipasta eller 1 ts skivet frisk chili eller begge deler
  • 1 ts sukker
  • 1 sitrongress-stang
  • 200 gram rå kyllingfilet, kyllingbryst eller annet kyllingkjøtt, skåret i biter
  • 10 champignoner, skåret i 4
  • 1/2 bunt frisk koriander, hakket litt
  • evt. 2 tomater i båter
  • evt. litt finsnittet vårløk

Fremgangsmåte

  1. Kok opp kokosmelk (vann blandet med pulver, 4-5 ss).
  2. Ha i limeblader, galangal, sitronsaft, fiskesaus, sukker, chilipasta, og sitrongressskåret i 2 ss stykker som er banket litt så saften kommer frem.
  3. La det trekke i 5 minutter.
  4. Ha i kyllingbiter og sopp, og la det trekke 5 minutter til.
  5. Smak til med evt mere sitronsaft, fiskesaus eller sukker. Er suppen for tykk, ha i evt. mere vann/koksosmelk.
  6. Ha evt i tomatbåter og vårløk helt tilslutt, og topp med fersk koriander.
  7. Nudler (eggenudler eller risnudler) kan også haes i suppen, da heter den forøvrig "Gwaytio Tom Kah Gai".

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no