Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Tortillas med Quesadilla (meksikansk)

Ingredienser

HVETETORTILLAS

  • 225 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 3/4 ts bakepulver
  • 50 g. margarin
  • Ca. 1,5 dl vann

QUESADILLA

  • 4 hvetetortillas
  • 225 g revet cheddar (eller annen ost)
  • 225 g stekt (grillet) kylling
  • 4 grønne chili, hakket (eller paprika, hvis man ikke vil ha det for sterkt)
  • 1 liten løk, hakket.
  • Presset hvitløk og evt. meksikansk krydder etter smak.
  • Olje til steking.

Fremgangsmåte

HVETETORTILLAS

Ha mel, salt og bakepulver i en bolle, tilsett margarin og smuldre blandingen glatt med fingrene. Rør inn vannet, elt deigen lett til en glatt ball. Dekk den til og la den hvile i ca. 15 minutter. Deigen deles i 10 og kjevles på melstrødd bord til ca 20 cm. store rundinger. Stekes i tørr stekepanne i ca 1 1/2 minutt på hver side. (Til tortillæn får brune flekker). Når det dannes bobler, presses disse ned med en stekespade. Tortillas skal være stekt, men fortsatt myke. Pakkes inn i et varmt klede eller folie mens resten stekes, slik at de ikke blir tørre.

QUESADILLA

Fordel ost, kylling, chili/paprika, løk, hvitløk evt. meksikansk krydder på halvparten av hver tortilla. Brett kantene rundt fyllet, fest gjerne med cocktailpinner. Varm olje i en stekepanne, og stek dem 2 min. på hver side til de har fått farve. La dem renne litt av på kjøkkenpapir, og server med rømme evt. annet tilbehør (f.eks.tacosaus, grønn salat, maiskorn).

(Kan også varmes nøn minutter i ovnen, med folie over så ikke tortillæne blir tørre/harde.)

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no