Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Turids tre bløtkakefyll

Sendt inn av: turid.nass@ub.uio.no (Turid Næss)

Ananas/Bringebær

Ta ananas mellom et av lagene og bringebærsyltetøy i det andre. Dynk med lake fra ananas-boksen(den uten sukker er friskest). Jeg lager vanligvis en blanding av fløtekrem og vaniljekrem til å ha mellom lagene i bløtkaka, tar bare fløtekrem oppå. Pynt gjerne med revet mørk sjokolade.

Bringebær/gele/portvin

En annen vri er å ta bringbærsyltetøy mellom lagene, dynk med portvin. Sett formrundingen på etter at bløtkaka er fylt. Så, oppå der igjen, legges frosne hele bringebær,- dette dekker toppen av bløtkaka. Oppå der igjen øses halvstivna bringebærgele. Her er det viktig å passe på at geleen ikke er flytende,men heller ikke helt stivna. La så dette stå til geleen er helt stiv.

Ta av formringen og pynt sidene med krem. Dette smaker godt OG ser ganske lekkert ut.

Konjakk/Karamell

Tredje vri - noe helt annet. Dynk bunnene med konjakk eller essens. Lag en tjukk saus av2,5 dl sukker som smeltes i panne og brunes til karamell. Ta panna av varmen og rør inn litt etter litt, 2,5 dl fløte. Kokes sammen til saus. Avkjøles.

Pisk fløtekrem, bland ca.halvparten av karamellsausen i kremen, fyll mellom lagene.

Tilslutt:fløtekrem på toppen og resten av karamellsausen dandert etter beste evne.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no