Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Tyras Leverpostei

Sendt inn av: Tyra Teodora Tronstad <tyra@telepost.no>

Dette er ei kjempegod oppskrift på leverpostei som jeg har brukt ofte. Har du matmaskin (dvs. foodprocessor) tar det omtrent like lang tid som å lage formkake - og er omtrent like enkelt.

Ingredienser

  • 500 gr. lever
  • 250 gr. sideflesk
  • 1 løk
  • 6 ss hvetemel
  • 4 dl melk eller fløte
  • 2-3 ss salt
  • pepper
  • 2 egg
Samt krydderier etter behag, men selv sverger jeg til hvitløk, timian, allehånde og litt karri. Å bytte ut noen strimler av sideflesket med bacon kan gjøre lykke. Mange krydrer med litt ansjosfilet. Smak deg fram, og stek gjerne en liten prøvelapp i stekepanna for å kjenne om røra er ferdig krydra.

Fremgangsmåte

Skjær renset lever i firkanter og kjør det i matmaskina sammen med flesk og løk. Ha så i resten av ingrediensene.

Hell røra i smurte former, og sett i ovnen på 175 grader.

Selv synes jeg tidsberegningen er vanskelig, men løser problemet ved hjelp av steketermometer: 70 grader i kjernen og posteien er ferdig.

Lykke til!

Hilsen Tyra Teodora

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no