Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Tyttebrød

Sendt inn av: esl@sn.no (Elisabeth S. Lingjærde)

Ingredienser

  • 4 dl vann, lunkent
  • 1 dl hel hvete
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl hel rug
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sammalt grov rug
  • 3 dl tyttebær (evt. syltetøy)
  • 3 ts salt

Fremgangsmåte

Blandes i stor bolle, dekkes med plastpose og la stå ca. 24 timer

dagen etter:

  • blad i 5dl meget varmt vann
  • 2 poser tørrgjær
  • 18 dl. hvetemel
Røres, behøver ikke eltes for deigen skal være ganske våt. Settes i 2 store og en liten form. ca. stekes 30 min. på 50 grader nederste rille, deretter setter du opp temp. til 180 grader og lar stå i ca. 45 min.

Ikke åpne opp stekeovnsdøren !

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no