Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Urtemarinert fetaost

Ingredienser

  • 1 stykke Fetaost
  • 1/2 ss Fennikelfrø
  • litt kvernet pepper
  • 2 tørkede chilier
  • olivenolje (nok til å fylle opp glasset)
  • 2 ss tørkede blandede urter, f.eks. litt timian, basilikum, persille, oregano.

Fremgangsmåte

Tørk fetaosten med kjøkkenpapir for å fjerne fuktighet. Skjær osten i sukkerbitstore terninger. Skjær chiliene i små biter. Legg dem utover en skjærefjøl eller på et fat sammen med fennikelfrø, litt kvernet pepper samt krydderurtene.

Rull fetaostebitene i blandingen og press forsiktig så krydderne fester seg (klemmer seg litt inn i) fetaosten.

Legg fetaosten forsiktig på et syltetøyglass som må være helt rent (gjerne kokt og avkjølt) - så mye du kan få plass til.

Hell olivenolje over så glasset blir fullt. Settes kjølig. Etter en uke er osten klar till spises. NB: Olivenoljen vil stivne hvis den settes i kjøleskap, så gjøres dette må den tempereres før den kan serveres. Det beste er å sette det i en kjølig kjeller, men for de som ikke har det kan man sette det i kjøleskap.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no