Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Vårlig ostekake

Sendt inn av: Paul M. Langgård

Ingredienser

  • 175 gr havrekjeks. (Jeg har brukt Hob Nobs)
  • 125 gr smør
  • 10 plater gelatin
  • revet skall og saft fra 2 sitroner
  • 200 gr philadelphia creme cheese
  • 125 gr gourmetost med mandarin
  • 75 gr farin
  • 1/2 liter kremfløte
  • 1 pakke gelé med sitronsmak
  • mandarinbåter
  • blå druer

Fremgangsmåte

  1. Knus kjeksene fint, gjerne i foodprocessor. rør dem sammen med romtemperert smør. Klem massen ut i en form, 26 cm, og sett dem kaldt så den stivner.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet godt av dem og smelt dem i 1/2 dl kokende vann.
  3. Rør sammen sitronskall, saft, ost og sukker til en glatt masse. Rør inn gelatinen.
  4. Stivpisk kremfløten og rør den forsiktig inn i osteblandingen. Hell ostekremen over kjeksbunnen og glatt overflaten pent til.
  5. Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 4 dl vann. Avkjøl den til den begynner å tykne.
  6. Legg godt avrente mandarinbåter og druer i et mønster på kaken, og hell over den tyktflytende geléen. La kaken stå kjølig til geléen er stiv.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no