Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Vanlige vafler

Ingredienser

Ca. 10 vaffelplater

  • 50 til 100 g smør
  • 4 egg
  • 5 ss sukker
  • 1/2 ts kardemomme
  • 4 - 4 dl hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 5 dl melk

Fremgangsmåte

Smelt smøret i kjele eller mikrobølgeovn.

Vaffelrøren kan blandes for hånd eller med mikser eller foodprosessor.

Rør sammen mel og melk, ha i eggene og bland godt. Ha i smeltet smør, sukker, kardemomme (kan sløyfes) og bakepulver. Bland til en jevn røre.

Har du rester av rømme kan du ha dette i røren også.

La røren svelle i minst 15 minutter, gjerne litt lenger. (Skal den stå veldig lenge så sett røren i kjøleskap.) Virker røren for tykk når du skal steke vaflene kan du spe med litt kalddt vann eller mer melk.

Stekes og serveres med det du liker - smør, sukker, rømme, syltetøy.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no