Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Vegetarpai

Sendt inn av: Anne

Pai kan du fylle med hva som helst - eksprimenter! Grunnregel er en slags eggestand som holder fyllet sammen. Pai er også mettende og derfor velegnet til middag.

Paiskall:

  • 150 g hvetemel
  • 100 g smør
  • 1 egg.

Smuldre smøret i melet, ha i egget.

Kna sammen deigen, legg den i kjøleskapet innpakket i plast i et par timer. Trykk ut i paiform og forstek ved 225 grader i ca. 10 min. (Om du vil hindre skallet i å "krympe", kan du legge i matpapir og ha i tørre erter el. bønner, under forstekingen).

Fyll

1 purre eller løk og 200 g. sopp freses i olje. Ha i litt sitronsaft. Fylles i paiskallet.

Pisk sammen1 egg med 1 1/2 dl. melk og bland i 1 1/2 dl. revet ost, helst en med litt smak. Du kan også blande inn litt Dijon- sennep om du liker det. Use your imagination! Salt og pepper. Hell over løk/sopp i paiskallet. Du kan også skjære et par store tomater i skiver og legge på toppen. Strø mer revet ost over. Stek ved 200-225 grader i ca. 1/2 time, til osten er gyllen. God både varm, lunken og kald, som lunsj eller middag. Server salat til.

Andre forslag til fyll

En stor løk freses - lag eggestand med masse revet ost, litt fløte og 1-2 egg, pluss krydder - Fyll alt i paiskallet. Fordel opptint spinat over (klem ut vannet!) og ha litt revet ost over. Du kan kort og godt bruke alle grønnsaker du liker.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no