Matnyttig
Hjem | Nytt på nettstedet | Om matnyttig.no

Waldorfsalat

Ingredienser

4 prosjoner:

  • 3 syrlige grønne epler
  • 2 - 3 stilkselleristilker
  • 1 liten skalk hodekål (kan sløyfes)
  • 1 dl valnøttkjerner (Gjerne mer, gjem også noen til pynt)
  • 1 liten klase blå druer
  • 3 ringer ananas
  • 2 ss ananassaft (hvis du bruker boks)
  • 1,5 dl majones
  • 1,5 dl stivpisket kremfløte (m/ 1 ts sukker (Eller Creme Fraiche)
  • saft av 1 sitron
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte

Skjær opp epler i biter, ha over sitronsaft så de ikke blir brune.

Skjær stilkselleri i biter. Bruker du hodekål, finsnitt denne. (En god ostehøvel kan være fint å gjøre dette med.) Del valnøttkjernene litt. Del druene i to, og ta ut stenene. Gjem noen halve druer og valnøttkjerner til pynt.

Bland sammen majones og stivpisket kremfløte eller creme fraiche. Ha i sukkeret.

Bland forsiktig epler, evt. kål, stangselleri, anans og valnøtter og noen halve druer med majonesblandingen. Smak til om du vil ha i litt mer sitronsaft. Dekk et dypt fat eller en skål med salatblader og hell waldorfsalaten over.

Pynt med halve blå druer og valnøtter.

Godt på koldtbordet, til kalkun, kylling eller skinke.

Hovedretter
Småretter
Supper
Sauser
Tilbehør
Vafler/
pannekaker

Kaker
Desserter
Gjærbakst
Konfekt

Tema:
Kaffe
Nesler

  Matnyttig.no drives av: Nettinfo AS, Dagaliveien 11C, 0776 Oslo Telefon: 22 49 58 30 E-post: nettinfo@nettinfo.no