Kan måltidet reddes? – Tipsene som redder middagen!

Noen ganger går det ikke helt som planlagt på kjøkkenet. Kanskje maten har blitt for salt, eller for sterk. Eller kanskje sausen har klumpet seg eller potetene har kokt i stykker. Ikke fortvil. Kanskje du fortsatt kan redde måltidet med tipsene våre. Det er i hvert fall verdt å prøve!

Maten er for salt

Utvalgt bilde Kan maltidet reddes Tipsene som redder middagen Maten er for salt - Kan måltidet reddes? - Tipsene som redder middagen!

Det er lett å være for raus med saltet, og da kan maten ende opp med å smake bare salt. Dette kan som regel fikses på enkle måter. Hvis du lager suppe, kan du for eksempel tilsette mer vann og ha i flere grønnsaker. Poteter er også en god løsning for å trekke salt ut av suppa.

Hvis pastasausen er oversaltet, kan du tilsette mer tomater. Eller du kan tilsette rømme i sausen.

Har du oversaltet brøddeigen, kan du doble de andre ingrediensene. Bare husk at mengden ekstra gjær ikke skal dobles. Når du dobler de andre ingrediensene, skal du bare tilsette 50 prosent mer gjær.

Hvis du har oversaltet en rett som inneholder melk, kan du også tilsette mer melk.

Maten er for sterk

Utvalgt bilde Kan maltidet reddes Tipsene som redder middagen Maten er for sterk - Kan måltidet reddes? - Tipsene som redder middagen!

Det er ikke bare salt det er lett å bli for raus med. Andre kryddertyper kan gjøre maten veldig sterk dersom du tilsetter for mye. Dersom maten blir for sterk, kan du prøve å tilsette melk, rømme eller kesam. Yoghurt kan også brukes.

Har du brukt for mye chilli, kan du prøve å tilsette litt sukker.

Du kan også tilsette mer av de andre ingrediensene i retten, som grønnsaker, poteter, fisk eller kjøtt.

Sausen har klumpet seg

Utvalgt bilde Kan maltidet reddes Tipsene som redder middagen Sausen har klumpet seg - Kan måltidet reddes? - Tipsene som redder middagen!

Klumpete saus kan vanligvis reddes. Du kan sile den eller bruke en stavmikser for å fjerne klumpene.

Hvis sausen blir smakløs, kan du tilsette pepper og salt, men vær forsiktig så du ikke oversalter den. Dersom sausen skal serveres til stekt mat, kan du tilsette litt silt stekesjy i sausen for å gi den mer smak.

Brent saus kan sjelden reddes. Derfor bør du alltid ha et pas poser pulversaus liggende på lur. De kan redde maten dersom sausen ble svidd. Posesaus er slett ikke juks, ikke engang når det er snakk om julemiddagen. Det viktigste er jo at maten smaker godt!